Baby veilig in de fietskar

Je baby veilig en comfortabel vervoeren in een fietskar of bakfiets kan een uitdaging zijn. Om te beginnen moet een baby bij voorkeur liggend worden vervoerd. Daarnaast moet je de baby voldoende ondersteuning bieden zodat bewegingen tijdens de rit geen of minimaal invloed kunnen uitoefenen op het lichaam en hoofd van de baby.
Weber Babyschaal

Je baby veilig en comfortabel vervoeren in een fietskar of bakfiets doe je het beste met een babyschaal. Om te beginnen moet een baby bij voorkeur liggend worden vervoerd. Daarnaast moet je de baby voldoende ondersteuning bieden zodat bewegingen tijdens de rit geen of minimaal invloed kunnen uitoefenen op het lichaam en hoofd van de baby.

Een babyschaal of peuterschaal kan in dit geval uitkomst bieden. Deze schaal bevestig je permanent in de fietskar of bakfiets. En is de kleine nog erg klein, dan voeg je een z.g. babyschaal verkleiner toe aan de babyschaal. Dit onderdeel geeft je baby extra comfort en ondersteuning rondom het hoofdje.

Soorten babyschalen en peuterschalen

Er zijn verschillende merken en modellen babyschalen op de markt verkrijgbaar, maar wij geven de voorkeur aan babyschalen van het Duitse merk Weber. Prijs-kwaliteit verhouding is  uitermate gunstig en zeker als het op kwaliteit aankomt is er geen alternatief voorhanden. Weber levert bovendien verschillende modellen. Standaard hebben wij het  standaard model in ons assortiment, maar ook het verstelbare model die wordt geleverd inclusief verkleiner/ hoofdondersteuner.

Hoe maak je gebruik van een babyschaal?

De Weber babyschaal wordt geleverd met riemen om de babyschaal goed te kunnen bevestigen. Het makkelijkst is om eerst een video op Youtube te bekijken waarin je precies ziet hoe je de babyschaal kunt bevestigen. Het is namelijk erg belangrijk dat je de babyschaal goed vast maakt in je fietskar of bakfiets. Eenmaal vastgezet, kan je de baby er eenvoudig inleggen en met het gordelsetje vastzetten. Min of meer vergelijkbaar met hoe je de baby vastzet in een Maxi-Cosi of autostoeltje.

Voor welke leeftijd kun je gebruik maken van een babyschaal?

In de regel gebruik je een babyschaal voor baby’s van ca. 2 maanden tot een jaar oud. Kan je baby na een jaar nog niet echt stevig en zelfstandig zitten, ga dan wat langer door met gebruik van de babyschaal. Je kunt er immers niet te laat, maar wel te vroeg mee stoppen. Waar het om gaat is dat jouw baby maximale ondersteuning en comfort ervaart tijdens een rit.

Zo vervoer je gedurende het eerste levensjaar de baby liggend in de babyschaal. Wanneer de baby na verloop van tijd in staat is om zelfstandig stabiel aan tafel te kunnen zitten, heb je de mogelijkheid om de babyschaal iets in de zitstand te plaatsen. Daarna kun je ook wisselen van liggend naar (iets)zittend tot je merkt dat de baby sterk genoeg is om zittend de rit uit te zitten. Gaandeweg zul je merken dat de babyschaal plaats moet maken voor een gewoon zitje. En is dat nog een te grote stap, maar kan de kleine al wel goed zelfstandig zitten, dan is een zitverkleiner wellicht een optie. Deze geeft extra steun en comfort.

Hygiëne en onderhoud

De Weber babyschaal heeft een tijk van zacht taddy stof. deze kun je er eenvoudig afhalen en in de wasmachine wassen op 40 graden celsius. Na het drogen kun je deze weer eenvoudig terugplaasten. Dit geldt uiteraard ook voor de verkleiner.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email