033 8200 296

Klantenservice

Ma - Vr: 9:00 - 17:30

Voor vragen en advies

Fietskar of toch een bakfiets?

Kies jij voor een fietskar of ga je toch voor een bakfiets?

Welke keuzemogelijkheden zijn er tegenwoordig?

Waar voorheen de bakfiets vooral in trek was, lijkt nu de fietskar het toch te gaan winnen. Lange tijd domineerde het Nederlandse merk Kidcar de nederlandse markt qua fietskarren. Al waren er ook nog wel enkele low-cost merken te verkrijgen. Intussen is er meer te kiezen en bieden de fietskarren veel meer dan voorheen. Er is door diverse merken hard gewerkt aan Veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

Wie nu voor een fietskar gaat zal merken dat er echt meer mee kan dan er vaak wordt gedacht. Waar de bakfiets vaak nogal als log wordt ervaren en veel ruimte in neemt, is de fietskar nu juist veel flexibeler. Koppel je hem van je fiets af, dan heb je de losse fiets gewoon weer tot je beschikking, wat wel zo praktisch is. Daar komt bij dat je de meeste fietskarren gemakkelijk kunt opvouwen waardoor ze in de opslag minder ruimte vragen. Dit is overigens ook handig als je hem in de auto of in het ov mee wilt nemen.

Vaak wordt gedacht dat je met een fietskar niet overal kunt fietsen en dat het zwaar fietsen is, maar in de praktijk valt dit erg mee. Zeker in Nederland met de vele fietspaden is het gebruik van een fietskar prima te doen.

Voor en nadelen

Zijn er dan geen nadelen, hoor ik je denken. Nou die zijn er ook uiteraard, want je moet wel even wennen aan het fietsen met een fietskar en je kunt geen extreem smalle paden betreden. Het nemen van een bocht moet je even anders doen en je moet er in het verkeer rekening mee houden dat je wat langer bent dan alleen met de fiets. Dit gezegd hebbende, is de praktijk dat mensen hier snel aan gewend zijn. In de praktijk blijkt dat je hier vrij snel aan gewend bent.

Deel dit artikel

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Deel op email

Kan je het antwoord op je vraag niet vinden?

Meer Artikelen

fiets driewieler scootmobiel van kidsandmobility

Aangepaste fiets kopen of leasen

Aangepaste fietsen voor praktisch elke situatie. Zowel met als zonder trapondersteuning en goede begeleiding om je de beste oplossing te bieden.

Weber Babyschaal

Baby veilig in de fietskar

Je baby veilig en comfortabel vervoeren in een fietskar of bakfiets kan een uitdaging zijn. Om te beginnen moet een baby bij voorkeur liggend worden vervoerd. Daarnaast moet je de baby voldoende ondersteuning bieden zodat bewegingen tijdens de rit geen of minimaal invloed kunnen uitoefenen op het lichaam en hoofd van de baby.

×
×

Winkelmand

Paneel sluiten